Τρίτη 10 Απριλίου 2012

Polarize your body


Πορευόμαστε με δύο διαφορετικούς βηματισμούς, έναν για το σώμα και έναν για τον εγκέφαλο.
Η γνώση μας δεν διστάζει να ανανεωθεί, να αντιμετωπίσει μεγάλες μεταβολές, ενώ η ηθική μας και οι αισθηματικές μας εντυπώσεις  παραμένουν δέσμιες ξεπερασμένων αξιών και μύθων, στους οποίους δεν πιστεύει κανένας, και προκειμένου να απελευθερωθούμε, καταφεύγουμε σε φτηνά τεχνάσματα.
Το πρόβλημα βρίσκεται στη συνύπαρξη μέσα στον κόσμο ενός νεότερου εγκεφάλου και ενός κουρασμένου, καταπονημένου και νευρωτικού σώματος.
Ο κόσμος έχει ζωγραφιστεί με υπέροχα χρώματα, αλλά τα σώματα που τον κατοικούν παραμένουν άνοστα και άχρωμα. Ο κόσμος περιμένει τους κατοίκους του που είναι ακόμα χαμένοι στην κόπωση και τη νεύρωση.
Η ενότητα του κόσμου βρίσκεται στην αναμέτρηση ανάμεσα στο αναιμικό σώμα -με την κούραση και το παρελθόν του- και τον εγκέφαλό – χρώμα με όλες τις μελλοντικές του δυναμικές τάσεις. Και τα δύο μαζί συνθέτουν έναν κόσμο, τον δικό μας, με τις προσδοκίες και την απόγνωσή του. Ο εγκέφαλος κυβερνά το σώμα που δεν είναι παρά μόνο μια απόφυσή του, αλλά και το σώμα κυβερνά τον εγκέφαλο που δεν είναι παρά ένα μέρος του.

All that we need to do is to polarize our body.


*[Hyperlink]  Arvo Part : Tabula Rasa "Silentium".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου